Oblastní kolo v minifotbale

Dne 12. května 2023 se v Mohelnici na fotbalovém stadionu odehrálo oblastní kolo v minifotbale v kategorii IV (8. a 9. ročníky). Kromě naší školy se turnaje zúčastnily ještě obě mohelnické školy ZŠ Vodní a ZŠ Masarykova, ZŠ Loštice a Údolí Desné (sídlí v Rapotíně). V poli hrálo 6 hráčů plus brankář a hrálo se souběžně na dvou hřištích po dobu 2 krát deset minut, takže turnaj měl spád.
Naši hoši se na tento turnaj moc těšili, avšak našim poměrně velkým handicapem je malý počet hochů, ze kterých můžeme poskládat tým. Proto nás reprezentovali jen dva deváťáci (Alexandr Sládek a Miroslav Sitta), jen tři osmáci (Patrick Hlaváč, Lukáš Pavlík a Maxmilián Petržela), tým jsme byli nuceni doplnit o tři sedmáky (Jakuba Šustera, Lukáše Janíčka a Matěje Nádeníčka) a dokonce i o tři šesťáky (Jana Vaňharu, Pavla Urbáška a Šimona Kuxe). Naši hoši bojovali, seč mohli, ale proti silným sestavám větších škol neměli moc šanci uspět. V prvním zápase proti ZŠ Mlýnská ještě uhráli lichotivou prohru 0:2, ale zbývající tři zápasy prohráli o 5 gólů a obsadili jsme tudíž poslední pátou příčku.

Navzdory tomu si všichni naši hoši zaslouží pochvalu, že udělali na hřišti všechno, co bylo v jejich silách, chovali se čestně a slušně a uměli přijmout porážku. Dali jsme sice jenom jeden gól, ale ten byl určitě nejkrásnější na celém turnaji. Když jsme byli pod permanentním tlakem pozdějšího vítěze turnaje – ZŠ Vodní – jejich brankář podcenil situaci a stoupl si o pár kroků více dopředu, než bylo rozumné. Když se na naší půli dostal k míči Patrick Hlaváč, všimnul si toho, napřáhl a přes dvě třetiny hřiště nádherně přeloboval soupeřova gólmana umístěnou trefou pod břevno.

Příští rok budou naši hoši o zkušenost z tohoto turnaje bohatší a třeba se jim povede lépe.

Fotografie najdete na https://zsusov.cz/fotogalerie/minifotbal/

Tomáš Foltas