Do naší školní kuchyně zavítal profesionální kuchař Vít Kudrna, školitel gastronomických provozoven s dlouholetou praxí. V rámci poradenství dostaly paní kuchařky nové tipy, rady a recepty, kterými by mohly náš jídelníček ozvláštnit.
Společně s personálem kuchyně uvařil nejdříve rajskou omáčku s nutričně bohatými cizrnovými karbanátky. Přílohou nebyl tradiční knedlík, ale zdraví prospěšný bulgur. Dalším obědem, kterým zatím šéfkuchař završil své působení v naší kuchyni, byl přírodně upravený nilský okoun se šťouchanými bramborami a dipem z pečených paprik. Jako sladká tečka se uplatnily taštičky z čerstvého ananasu plněné sýrem mascarpone.
Všichni strávníci byli překvapeni neotřelými a inspirativními chutěmi.
Fotografie najdete na https://zsusov.cz/fotogalerie/14337/